FISKBENSPARKETT

Ett tidlöst golv med många möjligheter.

Stavparkett i fiskbensmönster så kallad fiskbensparkett installeras idag i många hus och lägenheter, såväl nybyggda som äldre. Det som gör golvet populärt är att det håller en livstid, passar in i de flesta miljöer och kan installeras smidigt över t.ex spånskivor eller gamla brädgolv.

Kvalitet

Vi på A Golv har lång erfarenhet av att installera fiskbensparkett och stavparkett i olika mönster. Med känsla för detaljer ser våra golvläggare till att ni får ett vackert golv som håller en evighet och kan slipas många gånger.

Prisbild

Kostnaden för att installera stavparkett i fiskbensmönster ligger från 1600kr per kvadratmeter inkl. moms, material, arbete och efter ROT-avdraget. Det tillkommer kostnad för slipning och behandling samt undergolvsarbete.

Önskas en Offert

En preliminär offert kan ni få genom att maila in en beskrivning på arbetet och om siffrorna ser bra ut för er del kommer vi gärna ut för att räkna på uppdraget sam att lämna en fast offert, allt detta är självklart kostnadsfritt.

Olika Dimensioner och Friser

I Sverige har det tagits fram mått som är standard vilket bygger på en 68mm bredd x längd uppbyggnad så olika typer av mönstergolv kan byggas med stavparketten.

Fiskbensparkett blir väldigt elegant med en längre stav, 16x68x408mm (tjocklek x bredd x längd) medan rutmönster av stavparkett är populärast med 4st 16x68x272mm stavar. I övriga Europa är standardmåttet 16x70x420mm

Frisen i stavparketten är även en viktig detalj när man planerar att lägga mönsterstav som fiskbensparkett. 

I smala utrymmen ex hall är det vanligt att lägga dubbla listband på 136mm mätt ut från vägg då 272mm ut från båda väggarna inte lämnar så mycket mönster kvar på golvet och kan upplevas som plottrigt.

En modernare stil av fris är att lägga en golvtilja eller golvplanka som det också kallas, denna stil används främst i nyproducerade lägenheter samt nybyggda hus. Man kan också lägga helt utan fris och listband med mönster från vägg till vägg en sk vild läggning.

Val av fris

  • Klassisk fris total mätlängd på 272mm ut från vägg. Används i normalstora rum
  • Klassisk stor total mätlängd på 340mm ut från vägg. Används i större salar och rum
  • Dubbla listband total mätlängd 136 mm ut från vägg. Används primärt i trängre utrymmen som hallar.
  • Golvtilja, frisbräda total mätlängd 120-160mm från vägg. Används vanligt vid nyproducerade fastigheter