Golvläggning

Vi lägger parkettgolv, massiva trägolv och specialgolv

Välkommen till A Golv! Hos oss kan du få hjälp med det mesta inom läggning av trägolv i Skåne. Vi är ett företag som använder oss av moderna metoder för att uppnå ett klassiskt, hållbart resultat. Vår ambition är inte att vara billigast - vi strävar istället efter att ge dig så stor valuta för dina pengar som möjligt. Detta gör vi genom att erbjuda en god kundupplevelse genom hela processen, från första kontakt till färdigt golv. Detta tillsammans med högsta kvalitet på material och utfört arbete lovar vi att du i slutändan kommer att känna att du har gjort det bästa valet av golvläggare i Skåne.

Vi börjar alltid med att du kontaktar oss så att vi kan boka in ett möte. Därefter gör vi ett hembesök då vi tillsammans går igenom dina önskemål och dina eventuella frågor. Utifrån mötet kan vi sedan presentera en offert där det klart och tydligt framgår vad som ska utföras. Självklart får du ett fast pris på jobbet, inklusive moms. Väljer du att anlita oss, så accepterar du offerten, som sedan utförs enligt beställning. När arbetet är klart stämmer vi av med dig och kollar att du är nöjd. Till slut skickar vi en faktura, där vi redan dragit av eventuell ROT.

Lägga massiva trägolv

Ett massivt trägolv är vackert och känns skönt att gå på. Eftersom det är massivt, det vill säga består av homogent trä rakt igenom, så går det också att slipa om många gånger, vilket gör att det har en mycket lång livslängd. Massiva trägolv kan läggas med exempelvis furuplankor, eller som korstav ek i olika mönster exempelvis fiskben. 

Ett massivt trägolv skruvas spikas eller limmas fast i underlaget, som oftast är reglar, men också kan vara ett äldre golv. Det gör att det ligger stadigt, men också att det är lite känsligare för fuktrörelser. Det passar heller inte lika bra till golvvärme som andra typer av trägolv. Detta vägs dock för de flesta upp av den gedigna känsla och framför allt skönhet som ett massivt trägolv besitter.

Beroende på var i bostaden golvet ska ligga finns det olika saker att tänka på när det gäller massiva trägolv. Det går att variera utseendet i oändlighet, med val av träslag, plankornas längd och bredd, mönster och så vidare. Vi har sett och gjort det mesta vad gäller massiva trägolv genom åren, och kommer gärna med tips och idéer kring vad som kan passa bra i just din bostad.

Lägga parkettgolv

Med parkettgolv menades ursprungligen ett massiv trägolv lagt med parkettstavar i olika mönster, till exempel fiskben. Dessa golv dominerade i svenska hem från slutet av 1800-talet och under större delen av 1900-talet, och vi lägger fortfarande många massiva parkettgolv. Nuförtiden menar man dock ofta en annan typ av golv när man pratar om parkettgolv, nämligen lamellparkett. Lamellparkett är uppbyggda av flera lager trä som limmats med fibrerna mot varandra för att uppnå en högre stabilitet. Lamellerna tillverkas i stavar, som limmas ihop och säljs i färdiga plankor.

Vanligtvis består en lamellparkett av tre lager; underst ett skikt av gran eller furu, följt av ett tvärgående lager av spånskiva eller plywood och överst det träslag som är tänkt att utgöra golvytan. Här är ek, bok och ask vanliga, men det finns lamellparkett i ett stort antal träslag.  Eftersom skikten limmas mot varandra bildas ett mycket slitstarkt och hållbart golv, som inte är så känsligt för värme eller fuktrörelser.

Vi lägger både lamellparkett och massiva parkettgolv efter dina önskemål. Våra kunniga och erfarna golvläggare har erfarenhet av många olika mönster och kommer gärna med förslag på vad som kan passa i din bostad.